Επιμελητήριο Εύβοιας: Δωρεάν σεμινάριο “Προώθηση επιχείρησης μέσω διαδικτύου και κοινωνικών δικτυών”
8 Φεβρουαρίου, 2024Ενημέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων
15 Φεβρουαρίου, 2024Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει το προσεχές διάστημα σε δύο σημαντικές Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επαγγελματίες της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών,
Η 1η έκθεση είναι η φημισμένη «Food Expo», η μεγαλύτερη στο είδος της έκθεση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί από τις 09 έως και τις 11 Μαρτίου 2024, παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων «Oenotelia», στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στην Αττική.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει με 30 εκθέτες (24 στον χώρο των τροφίμων και 6 στον χώρο τον ποτών). Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση, καθώς και η κατασκευή του περιπτέρου στηρίζεται οικονομικά κατά 80% από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.
Η οικονομική συμμετοχή για κάθε εκθέτη για συνολικό ατομικό περίπτερο 8.75 τ.μ. (με αποθήκη 2 τ.μ.) ανέρχεται στα 420€ πλέον Φ.Π.Α.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/ReyP7st3E36DMNPYA, μέχρι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00:
Η 2η έκθεση είναι η SUMMER FANCY FOOD SHOW 2024 η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 25 Ιουνίου 2024, στο Εκθεσιακό Κέντρο Jacob Javits, στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής. Η έκθεση διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «SPECIALTY FOOD ASSOCIATION», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.300 μέλη. Θεωρείται η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει δυναμικά για πέμπτη φορά στην εν λόγω έκθεση, καθώς οι Η.Π.Α είναι βασική αγορά στόχος για τις Ελληνικές εξαγωγές, ιδιαίτερα μετά και τη στροφή των Αμερικανών στην υγιεινή Μεσογειακή διατροφή και την ακμάζουσα Ελληνική Παροικία.
Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση, καθώς και η κατασκευή του περιπτέρου επιδοτείται κατά 70%. Το κόστος συμμετοχής ανά εκθέτη για περίπτερο 9,3 τ.μ. ανέρχεται στις 2.678,40 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Τα γωνιακά περίπτερα επιβαρύνονται με 10% επιπλέον κόστος που καταβάλει αποκλειστικά ο εκθέτης στο σύνολό του. Η επιδότηση δεν περιλαμβάνει έξοδα μετακίνησης και διαμονής & έξοδα μεταφοράς εμπορευμάτων
Οι επιχειρήσεις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση, καλούνται να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στο f.zogopoulou@eg.gov.gr με κοινοποίηση στο e.tsagkaraki@pste.gov.gr μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00
διευκρινίζοντας ότι η αίτηση αφορά σε αίτηση μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Λόγω περιορισμένου χώρου θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας., του χονδρεμπορίου και της μαζικής εστίασης. στις οποίες «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2024»,
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων και στις δύο εκθέσεις είναι να εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η επωνυμία της επιχείρησης ή/και η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.
Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Τηλ.: 2221353616 | Email: e.tsagkaraki@pste.gov.gr